Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Detta är ett helt nytt virus. Vi i Sverige har valt en helt unik metod att bekämpa coronaviruset på. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Du måste desinficera

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Handsprit biter inte på alla virustyper.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Prova antibakteriell handtvål om du vill ha ett bra skydd mot virus. Händerna ska tvättas så ofta det går. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Gör det inte bara om du har symtom. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Bakterier finns överallt. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Det har en mycket bra effekt. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Ha alltid rätt skydd

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. Många får god effekt med en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Detta måste du ha hemma. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

antibakteriell

Detta är ytdesinfektion

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.