Det går inte att döda coronaviruset med handsprit så köp något som fungerar istället

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Handsprit har ingen verkan på virus och det gäller även coronaviruset.

Kunderna tror att handspriten fungerar och säljande företag jublar och säljer allt de kan leverera.

Bloggprofiler och sajter påstår att handspriten fungerar mot mot coronaviruset.

Därefter förklarar man varför det fungerar på ett trovärdigt sätt och länkar därefter till handsprit på ett nätapotek och får provision på alla köp.

Varning – handspriten ökar risken att smittas av coronaviruset

På händernas hud har vi bakterier som skyddar oss mot coronaviruset och dessa dödar handspriten. Fettet i hudens porer tvättas delvis bort av alkoholen.
Det finns inget skydd kvar på händerna när handspriten torkat.

Vattenbaserad alkoholfri handdesinfektion däremot dödar coronaviruset. Alkoholfri handdesinfektion finns t.ex. på köpapris.se och prisad.se på nätet.I samma nätbutik finns virusdödande tvål och ytdesinfektion.

antibakteriell

Professor i bakteriologi uppmanar alla privatpersoner att kasta all handsprit

Desinfektionssprit är för svagt för att döda coronavirus. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Endast bakterier dödas av handsprit, den har ingen verkan mot virus.
– Släng omedelbart all handsprit, uppmanar hon.
– Jag kastar alla flaskor som jag hittar på arbetsplatser och sådant. Handspriten behövs däremot inom vården och på sjukhus.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Hemtillverkad handsprit kan vara farlig

Coronaviruset kan inte dödas med hemmablandad handsprit.

Det florerar en mängd recept och tiotusentals människor blandar sin egen “handsprit” av vatten, glycerin och T-sprit som T-röd.
Händernas känsliga hud skall sedan utsättas för denna illaluktande blandning i veckor eller månader.

Dessa recept sprids av både bloggare, privatpersoner och tidningar. Röd denaturerad T-sprit har sålt slut på flera ställen.

Alkohol dödar inte coronaviruset, inte en denaturerad alkohol som T-Röd. Den slår ut hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset och kanske många gånger dödat det.

T-sprit är inte avsedd att ha på händerna eller huden. https://coronaviruset.info/ T-sprit är tillsatt denatureringsmedel för att vara odrickbar. Därefter har man tillsatt färgämne.

Använder man detta ofta på händerna kanske man får kontakta en hudläkare efteråt.

Blanda din egen alkoholfria handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Tillverkare är ett mycket kompetent svedalaföretag som har tillverkat desinfektionsmedel i 12 år och har tillstånd för tillverkning både från kemikalieinspektionen och länsstyrelsen.
Nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter med stor risk att de är verkningslösa eller farliga, godkända tillverkare står under kemikalieinspektionens tillsyn.

Tips på var man kan köpa desinfektionsmedel när alla andra har slut

Coronaviruspandemin har orsakat en kolossal efterfrågan på desinfektionsmedel, vanligast i form av virus- och bakteriedödande spray och desinfektionsmedel. Bland annat har det sålts miljontals liter verkningslös handsprit till intet ont anande privatpersoner.

Handdesinfektion är slut i hela Europa. Flaskor att fylla desinfektionsmedel i är slut i hela Europa. Återfuktningsmedlet glycerin är slutsålt. Aktiva substanser till desinfektionsmedel är slutsålda.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

Handdesinfektion sälja av vissa företag utan att de kan leverera. Leveransen skall ske någon gång i framtiden, när är okänt. Kunden får vänta och hoppas på leverans innan hen blir smittad.

Just nu har generellt alla nätbutiker slut på 500 ml handdesinfektion, desinfektionsmedel och virusdödande tvål. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Undantag finns, dessa butiker kan leverera:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker har normal bara sina egna stamkunder. Inte så kända utan av sin egen kundkrets. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
3 sidor företag utan varor är vad Google visar, ingen av dessa butiker är med.