Du känner väl igen smitta och influensa symtom?

Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. De flesta har varit med om influensasmitta tidigare och vet hur det känns. Hosta är ett vanligt tecken på influensa symtom. Ibland kräks vi av symtomen.

desinfektionsmedel

Influensan dyker upp varje år. Smitta kan ge olika symtom. Våren 2020 drabbades många av coronavirus som också ger influensaliknande symtom. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Finns som pulver till en bråkdel av priset mot tabletter. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Dr Annika Dahlqvists har mycket matnyttig information i ämnet.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Det finns flera sätt att lyckas på! Det är lätt. Handsprit hjälper nog inte. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Oftast hjälper det lika bra att tvätta händerna

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Handsprit kanske inte fungerar alls.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Spola händerna därefter. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Man kan tro att handsprit är bättre än tvål. Men så är det sällan. Det du vill få är virusdödande effekt. Det finns också luftburna virus. Rena händer är en start.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. desinfektor Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Tvål och vatten räcker långt som metod. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Stå längre ifrån människor med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Sprayen är bakteriedödande och fungerar på de flesta ytor. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

På så sätt kan du minska risken för smitta. Det är viktigt att du fyller på med nya produkter så att lagret alltid är fullt.