Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Fienden var inte ryssen trots allt. Den nya pandemi kan bli väldigt dödlig. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Du kan förbereda dig redan nu.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Ester-C ger bäst resultat. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Om du har smutsiga händer kan du föra bakterier vidare. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Handsprit hjälper inte. Stressa inte till apoteket för att köpa mer handsprit!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
När man har spritat händerna så kan bakterierna slå till med full kraft. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Men det minskar smittorisken.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Stoppa Coronaviruset Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Använd skydd som handskar när du handlar. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.